Sposób przygotowania:
Śledź w sosie koperkowym
1. Koperek drobno siekamy.
2. Śmietanę mieszamy z majonezem dodajemy koperku oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy
3. Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc - pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.
4. Wymoczone filety delikatnie osuszamy, i kroimy w plastry.
5. Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie pół plasterki.
6. Do miski dodajemy cebulę , śledzie, oraz sos. Mieszamy. Odstawiamy na 1 godz do lodówki
2. Śmietanę mieszamy z majonezem dodajemy koperku oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy
3. Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc - pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.
4. Wymoczone filety delikatnie osuszamy, i kroimy w plastry.
5. Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie pół plasterki.
6. Do miski dodajemy cebulę , śledzie, oraz sos. Mieszamy. Odstawiamy na 1 godz do lodówki