Sposób przygotowania:
Mój tatar śledziowy
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ( czas moczenia zależy od tego jak słone są śledzie),moje śledzie moczyłam tylko 30 minut.
Po wymoczeniu filety śledziowe kroimy na kawałki po skosie, wkładamy do miski, dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę,pokrojony w kostkę ogórek kiszony,posiekaną cebulkę zieloną i natkę pietruszki oraz pokrojone grzybki marynowane dodać musztardę, miód oraz olej, przyprawić świeżo mielonym pieprzem,całość dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na talerz, udekorować marynowanymi grzybkami.
Grzybki miałam swojej roboty.
Rada;
Tatar można podać ułożony na wyciętych krążkach ciemnego pieczywa.
Po wymoczeniu filety śledziowe kroimy na kawałki po skosie, wkładamy do miski, dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę,pokrojony w kostkę ogórek kiszony,posiekaną cebulkę zieloną i natkę pietruszki oraz pokrojone grzybki marynowane dodać musztardę, miód oraz olej, przyprawić świeżo mielonym pieprzem,całość dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na talerz, udekorować marynowanymi grzybkami.
Grzybki miałam swojej roboty.
Rada;
Tatar można podać ułożony na wyciętych krążkach ciemnego pieczywa.
danielek
BozenaMatuszczyk
Dziękuję, a na dodatek smaczne.;)
gusia1000