Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie tatarskim
Filety śledziowe wcześniej wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku. Do miski przełożyć majonez, jogurt, chrzan i musztardę. Dokładnie wymieszać.
Ogórki kiszone i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
Marynowane pieczarki osączyć i również drobno pokroić. Pokrojone składniki przełożyć do miski z majonezem.
Dodać także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Dodać do sosu i dokładnie wymieszać.
Odstawić do lodówki na 24 godziny aby smaki się przegryzły. Ja zawsze śledziki przechowuje w lodówce w szklanej misce lub słoju.
Ogórki kiszone i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
Marynowane pieczarki osączyć i również drobno pokroić. Pokrojone składniki przełożyć do miski z majonezem.
Dodać także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Dodać do sosu i dokładnie wymieszać.
Odstawić do lodówki na 24 godziny aby smaki się przegryzły. Ja zawsze śledziki przechowuje w lodówce w szklanej misce lub słoju.
mocsłodkości