iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Śledzie w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja rodzina uwielbia śledzie, dlatego staram się przyrządzać ja na różne sposoby aby zawsze miały inny smak, preferujemy zawsze na ostro.

Śledzie w sosie musztardowym

Składniki:

Śledzie w sosie musztardowym

 

  • 1 kg filetów śledziowych zakwaszanych,
  • 4 cebule średnie,
  • 2 łyżki musztardy,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • 1 szklanka oleju, 2
  • łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej.

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie musztardowym
Śledzie moczymy 30 min w wodzie, następnie kroimy na średnie kawałki. Cebule kroimy w kostkę, następnie parzymy wrzątkiem. Mieszamy musztardę z solą, pieprzem, papryką, koncentratem, dodajemy olej oraz cebulę. Na półmisku układamy cienką warstwę farszu, kładziemy śledzie, przykrywamy resztą farszu, wstawiamy do lodówki.