Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie pomidorowo-cebulowym z rodzynkami
1. Cebule obieramy i kroimy w cienkie półplasterki.
2. Na patelni rozgrzewamy olej ( tak około 2-3 łyżki ) wrzucamy cebulę i dusimy do miękkości, uważamy,żeby cebulę za mocno nie przypiec.
3. Gdy cebula będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i rodzynki, chwilę razem dusimy i na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
4.Śledzie wyjmujemy z zalewy i kroimy w kosteczkę lub cienkie paseczki. Dodajemy do przestudzonej cebuli i dokładnie mieszamy. Jeżeli będzie potrzeba to przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
5. Śledzie możemy podawać od razu lub odstawić, żeby troszkę składniki się przegryzły.
2. Na patelni rozgrzewamy olej ( tak około 2-3 łyżki ) wrzucamy cebulę i dusimy do miękkości, uważamy,żeby cebulę za mocno nie przypiec.
3. Gdy cebula będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i rodzynki, chwilę razem dusimy i na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
4.Śledzie wyjmujemy z zalewy i kroimy w kosteczkę lub cienkie paseczki. Dodajemy do przestudzonej cebuli i dokładnie mieszamy. Jeżeli będzie potrzeba to przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
5. Śledzie możemy podawać od razu lub odstawić, żeby troszkę składniki się przegryzły.