Sposób przygotowania:
Śledzie z cebulką i płatkami chilli
Solone płaty śledziowe wymoczyć w wodzie , kilkukrotnie ją zmieniając w zależności od słonych śledzi.
Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. W dużym słoiku nakładać na zmianę krążki cebuli i śledzie które posypać kolorowym grubo mielonym pieprzem oraz płatkami chilli.
Skropić też każdą warstwę sokiem z cytryny.
Gdy wypełnimy słoik, wlać olej tak aby wypełnił pozostałe puste miejsca.
Zakręcić i pozostawić na 2-4 dni w lodówce bądź innym chłodnym miejscu.
Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. W dużym słoiku nakładać na zmianę krążki cebuli i śledzie które posypać kolorowym grubo mielonym pieprzem oraz płatkami chilli.
Skropić też każdą warstwę sokiem z cytryny.
Gdy wypełnimy słoik, wlać olej tak aby wypełnił pozostałe puste miejsca.
Zakręcić i pozostawić na 2-4 dni w lodówce bądź innym chłodnym miejscu.