gabiw

gabiw

Kucharz
[Przepisów: 15]

Śledzie z cebulką i olejem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Proste i smaczne, chyba wszyscy to znają...

Śledzie z cebulką i olejem

Składniki:

Śledzie z cebulką i olejem

 

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 4 duże cebule
  • olej lub oliwa z oliwek
  • ocet

Sposób przygotowania:

Śledzie z cebulką i olejem
Płaty moczymy zmieniając wodę, chociaż z godzinkę. Kroimy je na centymetrowe (mniej więcej) kawałeczki. Cebulę kroimy w cienkie talarki lub kostkę (jak kto lubi). Mieszamy składniki z olejem i octem wedle smaku i uznania. I gotowe. Ta przystawka może stać dłuższy czas w lodówce, tylko najlepiej w słoiku, żeby zapach śledzi nie zdominował wszystkiego, co jest w lodówce.