Sposób przygotowania:
Śledzie z rodzynkami królewskimi
Ze śledzi usuwamy skórę, kroimy na 2 cm paseczki. Cebulę kroimy w kosteczkę, przesmażamy na patelni. Rodzynki kroimy na mniejsze, dodajemy do cebuli.
Gdy cebula zmięknie podlewamy ją wodą. Dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy, ocet oraz cukier. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą czerwoną papryką. Zalewę studzimy.
Do zimnej dodajemy śledzie. Mieszamy dokładnie ze sobą.
Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
Gdy cebula zmięknie podlewamy ją wodą. Dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy, ocet oraz cukier. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą czerwoną papryką. Zalewę studzimy.
Do zimnej dodajemy śledzie. Mieszamy dokładnie ze sobą.
Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
ciasteczka
Czekoladka 2
mocsłodkości
lukrowanepierniczki