Sposób przygotowania:
Śledziowa sałatka z papryką
Śledziowe matiasy solone zalać zimną wodą, wcześniej przepłukać i pozostawić w chłodnym miejscu na parę godzin. Wyjąć i osączyć z wody, pokroić w paski lub w kostkę.
Ogórki kiszone lub konserwowe pokroić w kostkę .Paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę czerwoną pokroić w krążki. Układać w salaterce na przemian śledzie, ogórki, cebulą, papryka i dalej tak samo do wyczerpania składników. Dodać jogurt naturalny wymieszany z majonezem i pieprzem.
Odstawić do lodówki na noc aby się przegryzły smaki.
Ogórki kiszone lub konserwowe pokroić w kostkę .Paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę czerwoną pokroić w krążki. Układać w salaterce na przemian śledzie, ogórki, cebulą, papryka i dalej tak samo do wyczerpania składników. Dodać jogurt naturalny wymieszany z majonezem i pieprzem.
Odstawić do lodówki na noc aby się przegryzły smaki.