pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Śledzie z dodatkiem żurawiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie na szybkiego z żurawiną

Śledzie z dodatkiem żurawiny

Składniki:

Śledzie z dodatkiem żurawiny

 

  • 20 dag filetów śledziowych,
  • 1 garść suszonej żurawiny,
  • mleko ukwaszone do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z dodatkiem żurawiny
Filety śledziowe osączamy (w razie potrzeby, jeśli będą zbyt słone uprzednio płuczemy je).
Następnie kroimy w plastry. Do filetów dodajemy garść suszonej żurawiny. Wlewamy mleko ukwaszone. Wszystko razem mieszamy. Takie śledzie najlepiej smakują jak się je na chwilkę odstawi, aby przegryzły się z mlekiem ukwaszonym.