Sposób przygotowania:
Śledzie z papryką
Śledzie - te z solanki trzeba przepłukać pod zimną wodą i wymoczyć w świeżej, zimnej wodzie, by pozbyć się nadmiaru soli. Świeże odwrotnie - wymoczyć w solance, by naszły smakiem.
Gotowe śledzie kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobne piórka i szklimy na patelni, następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę. Korzeń pietruszki obieramy i ścieramy na dużych oczkach, wrzucamy na patelnię i razem smażymy kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku, całość dusimy do miękkości warzyw.
Śledzie wrzuć do gorącego sosu i wymieszaj. Wystudź i zimne danie przed podaniem oprósz świeżą, posiekaną natką pietruszki.
Gotowe śledzie kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobne piórka i szklimy na patelni, następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę. Korzeń pietruszki obieramy i ścieramy na dużych oczkach, wrzucamy na patelnię i razem smażymy kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku, całość dusimy do miękkości warzyw.
Śledzie wrzuć do gorącego sosu i wymieszaj. Wystudź i zimne danie przed podaniem oprósz świeżą, posiekaną natką pietruszki.
SylaUla
MałaMi89
U mnie w domu bardzo smakowało ;) śledziowym wyjadaczom, ja wolę swoje smażone :D