Sposób przygotowania:
Wątróbka cielęca z cebulą
Wątróbkę cielęcą świeżą oczyścić z żyłek, błon, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze i cieńsze kawałki.
Obtoczoną wątróbkę w mące pszennej smazyć na mocno gorącym oleju na rumiano, dodać pokrojoną cebulę i smażyć z 5 minut, co jakiś czas zamieszać.
Wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut, zdjąć pokrywkę, dodać majeranek, kucharka, pieprz i bez przykrycia dusić z 5 minut.
Podawać na ciepło i do ziemniaków lub na zimno do pieczywa.
Obtoczoną wątróbkę w mące pszennej smazyć na mocno gorącym oleju na rumiano, dodać pokrojoną cebulę i smażyć z 5 minut, co jakiś czas zamieszać.
Wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut, zdjąć pokrywkę, dodać majeranek, kucharka, pieprz i bez przykrycia dusić z 5 minut.
Podawać na ciepło i do ziemniaków lub na zimno do pieczywa.