Sposób przygotowania:
Śledzie Eli w śmietanie z żurawinąprzygotowanie składników
Płaty śledziowe moczyć trzy godziny. Co godzinę zmienić wodę.
Śledzie wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dwu centymetrowe paski
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Przygotować 100 gram suszonej żurawiny.
przygotowanie składników cd
Przygotować kwaśną śmietanę.
przygotowanie śledzi
Do miski wyłożyć śledzie. Do śledzi dodać cebulę, żurawinę i śmietanę. Całość doprawić pieprzem , odrobiną soli i wymieszać.
Przełożyć śledzie do pojemnika i przykryć. Włożyć pojemnik do lodówki na 24 godziny żeby śledzie się przegryzły. Smacznego!
gusia1000