Sposób przygotowania:
Śledzie śmietanowo majonezowe Eliprzygotowanie składników
Płaty śledziowe moczyć trzy godziny. Co godzinę zmienić wodę. Śledzie wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dwu centymetrowe paski. Do śledzi dodać liście laurowe i ziele angielskie.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę razem ze skórką.
przygotowanie składników
Jabłka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obrać jabłka ze skórki i usunąć gniazda nasienne. miąższ jabłek pokroić.
przygotowanie składników cd
Przygotować kwaśną śmietanę i majonez.
przygotowanie śledzi
Do miski włożyć śledzie, dodać cebulę, ogórki kiszone, jabłka, śmietanę i majonez. Całość doprawić pieprzem i wymieszać. Śledzie przełożyć do pojemnika i przykryć. Pojemnik włożyć do lodówki na 24 godziny, żeby śledzie się przegryzły. Smacznego!
gusia1000