KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Śledzik smażony z czerwonymi buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Śledzik smażony z czerwonymi buraczkami.

Śledzik smażony z czerwonymi buraczkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledzik smażony z czerwonymi buraczkami

 

  • 2 szt świeżego śledzia,
  • marynowane buraczki,
  • smażona suszona cebulka,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Śledzik smażony z czerwonymi buraczkami
Surowe śledziki czyścimy, odcinamy głowę i ogon. Na rozgrzanej patelni obsmażamy po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Na ciepły talerz układamy parę usmażonych śledzi, z boku układamy buraczki marynowane z zieleniną. Gotowe danie posypujemy suszoną, smażoną cebulką, wszystko doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Do dania można dodać grillowaną bagietkę i lampkę białego, zimnego wina.SMACZNEGO, BARDZO POLECAM.
Śledzik smażony z czerwonymi buraczkami
Śledzika czyścimy i smażymy na oliwie .
Śledzik smażony z czerwonymi buraczkami
Talerz dekorujemy zieleniną , najlepiej rukolą.

Tagi:

śledzie