lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Śledzik z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Następna propozycja na wigilijnego śledzika. Porcję akurat wystarczające dla jednej osoby. Pięknie wygląda i przyjemnie smakuje.

Śledzik z musztardą Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Śledzik z musztardą

Składniki :

 

 

  • koperek 2 łyżeczki (może być mrożony)

 

  • musztarda 2 łyżeczki

 

  • buraczki marynowane 2 łyżeczki

 

  • matias solony 2 płaty pojedyncze

Sposób przygotowania:

Śledzik z musztardą

Wykonanie :

Przygotowujemy dwa słoiczki.


Jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek i kroimy drobno. Połowę jajek idzie na dno słoiczka, posypujemy je koperkiem i dajemy musztardę.


Następna warstwa to buraczki marynowane na buraczki połowę śledzia pokrojonego drobno i znowu koperek i na końcu jajeczko pokrojone drobno, maleńki kawałeczek śledzika z boku aby wystawał i odrobinę buraczków z boku.


Wygląda rewelacyjnie, a smakuje również dobrze.

Śledzik z musztardą
Jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek i kroimy drobno. Połowę jajek idzie na dno słoiczka.
Śledzik z musztardą
Posypujemy jajka koperkiem, może być mrożony.
Śledzik z musztardą
Łyżeczką nakładamy musztardę najlepiej jasną.
Śledzik z musztardą
Na musztardę nakładam łyżeczką buraczki
Śledzik z musztardą
Drobno kroję śledzika i nakładam warstwę
Śledzik z musztardą
Na śledzika kładę koperek i pokrojone resztę jajeczka, dekoruję kawałeczkiem śledzika i buraczkami