Sposób przygotowania:
Pizza z warzywami
Cieciorkę odsączamy z zalewy. Cebule obieramy i kroimy w półplasterki i rozdzielamy. Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kosteczkę. Żółty ser kroimy na drobno.
Groszek odsączamy z zalewy. Pomidorki kroimy na mniejsze części i usuwamy pestki. Gotowy spód smarujemy ketchupem i posypujemy połową pokrojonego sera. Układamy cieciorkę, cebulę, paprykę, pomidorki, resztę pokrojonego sera, groszek konserwowy.
Posypujemy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
Gorącą pizze posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Groszek odsączamy z zalewy. Pomidorki kroimy na mniejsze części i usuwamy pestki. Gotowy spód smarujemy ketchupem i posypujemy połową pokrojonego sera. Układamy cieciorkę, cebulę, paprykę, pomidorki, resztę pokrojonego sera, groszek konserwowy.
Posypujemy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
Gorącą pizze posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.