Sposób przygotowania:
Grzanki niespodziankiPrzygotowanie bułek
Z bułek należy ściąć wierzch oraz wydrążyć środek, a wydrążony miąższ zostawić- nie wyrzucać!
Na dnie bułek poukładać małe kawałeczki zimnego masła.
Przygotowanie farszu
Cebulę obrać, drobno pokroić i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć do zeszklenia.
Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do cebuli. Przyprawić pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi. Do podsmażonych pieczarek dodać wydrążony miąższ z bułek, wymieszać i smażyć jeszcze jakieś 3-5 min.
Na końcu dodać kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i wystudzić.
Do lekko przestygniętego farszu wbić jajko i dokładnie wymieszać.
Nadziewanie bułek
Gotowym farszem napełniać wydrążone bułki.
Pieczenie
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Następnie na każdej bułce ułożyć plasterek sera, posypać ziołami i piec jeszcze przez 5 minut.
Podawać z ketchupem, majonezem lub ulubionym sosem.