Sposób przygotowania:
Śledzik z Jasiem
Śledzie pokrój na kawałki ok 2-3 cm - jeśli są bardzo słone to najpierw je wypłucz. Wymieszaj 2 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany z 4 łyżkami musztardy, dodaj kurkumę i pieprz ziołowy, czarny. Wymieszaj śledzie z połową fasoli i 1/2 sosu musztardowego oraz cebulę pokrojoną w drobną kostkę i sparzoną.
Na talerz polej sos musztardowy, po obrzeszku posyp suszonym szczypiorkiem. Połóż śledzia z fasolą, oblej resztą sosu musztardowego i z wierzchu posyp suszonym szczypiorkiem.
Sałatka najlepiej smakuje po przenocowaniu w lodówce.
Smacznego :)
Na talerz polej sos musztardowy, po obrzeszku posyp suszonym szczypiorkiem. Połóż śledzia z fasolą, oblej resztą sosu musztardowego i z wierzchu posyp suszonym szczypiorkiem.
Sałatka najlepiej smakuje po przenocowaniu w lodówce.
Smacznego :)