Sposób przygotowania:
Mielone kule z pieczarką
Pieczarki oczyszczamy i w całości przesmażamy na rozgrzanej patelni (muszą się zrumienić i zmięknąć).
Najlepiej wybrać te niewielkie. Cebulę kroimy w kosteczkę. Do miski przekładamy mielone mięso, cebulkę, wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość wyrabiamy na gładką masę.
Przygotowanym mięsem oblepiamy pieczarkę, tak aby powstała kula. Każdą obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Najlepiej wybrać te niewielkie. Cebulę kroimy w kosteczkę. Do miski przekładamy mielone mięso, cebulkę, wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość wyrabiamy na gładką masę.
Przygotowanym mięsem oblepiamy pieczarkę, tak aby powstała kula. Każdą obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
ciasteczka