VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Mielone kule z pieczarką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Błyskawiczne mielone w niespodzianką w środku. Takie mielone nie dość, że smakują wyśmienicie dzięki przesmażonym w całości pieczarkom, to jeszcze ładnie wyglądają w przekroju.

Mielone kule z pieczarką

Składniki:

Mielone kule z pieczarką

 

Sposób przygotowania:

Mielone kule z pieczarką
Pieczarki oczyszczamy i w całości przesmażamy na rozgrzanej patelni (muszą się zrumienić i zmięknąć).

Najlepiej wybrać te niewielkie. Cebulę kroimy w kosteczkę. Do miski przekładamy mielone mięso, cebulkę, wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą.

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość wyrabiamy na gładką masę.

Przygotowanym mięsem oblepiamy pieczarkę, tak aby powstała kula. Każdą obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. 



Tagi:

mięso danie