iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Śledziki z pieczoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledzie mają wyjątkowy smak a to dzięki pieczonej papryce. Czym dłużej postoi w lodówce czy smaczniejszy.

Śledziki z pieczoną papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledziki z pieczoną papryką

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledziki z pieczoną papryką
Papryki pieczemy w piekarniki w wysokiej temperaturze. Następnie zdejmujemy łupinę, natomiast miąższ kroimy. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem ze sparzonymi pomidorami bez skóry. Pieprzymy i dodajemy miód. Następnie dodajemy papryki. Dodajemy również musztardę. Śledzie moczymy w wodzie 40 minut, kroimy na małe kawałki i układamy na półmisku. Przykrywamy farszem. Chłodzimy.
Śledziki z pieczoną papryką
Gotowa pokrojona w kostkę cebulka podczas smażenia
Śledziki z pieczoną papryką
Papryka upieczona ze zdjętą skórką posiekana
Śledziki z pieczoną papryką
Śledzie w kawałkach ułożone na półmisku przed wyłożeniem sosu