Sposób przygotowania:
Śledziki po grecku.
Śledzie wymoczyć i pokroić do miski w grubą kostkę ,skropić je cytryną i popieprzyć.
Marchew ugotować na pół miękko,ostudzić ,obrać i starkować na tarce z grubymi oczkami.Cebulę obrać i pokroić w ósemki.
Na patelnię wlać olej i na ten zimny olej wrzucić cebulę ,i smażyć ją na wolnym ogniu aż będzie miękka,do tego dodać starkowaną marchew,rodzynki i przecier.To wszystko dusić przez 5-10 minut na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając,potem zostawiamy to do wystygnięcia.
Po wystygnięciu mieszamy wszystko ze śledziami.
Marchew ugotować na pół miękko,ostudzić ,obrać i starkować na tarce z grubymi oczkami.Cebulę obrać i pokroić w ósemki.
Na patelnię wlać olej i na ten zimny olej wrzucić cebulę ,i smażyć ją na wolnym ogniu aż będzie miękka,do tego dodać starkowaną marchew,rodzynki i przecier.To wszystko dusić przez 5-10 minut na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając,potem zostawiamy to do wystygnięcia.
Po wystygnięciu mieszamy wszystko ze śledziami.