eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Śledziowa przekąska Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna przekąska waflowa ze śledziem.

Śledziowa przekąska Eli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledziowa przekąska Eli

 

  • 2 wafle ryżowe GOOD FOOD
  • 6 małych płatów śledziowych słonych(wymoczone)
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 kawałek białego pora
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • papryka czerwona do przybrania
  • koperek do przybrania

Sposób przygotowania:

Śledziowa przekąska Eli
Z każdego płata odciąć (z cieńszej strony) wzdłuż pasek około 1.5 cm.Resztę śledzi pokroić w grubszą kostkę.Ogórki pokroić w kostkę,pora w ćwierć krążki.Śledzie,por,ogórki i majonez wymieszać.Śledzie doprawić pieprzem do smaku i jeszcze raz wymieszać.Odcięte paski śledzia zwinąć w ruloniki.Na wafle wyłożyć po dużej łyżce sałatki śledziowej.Na sałatce położyć po 3 ruloniki śledziowe,do środka każdego włożyć pasek papryki.Całość udekorować koperkiem.Smacznego!
Śledziowa przekąska Eli
Etap 1
Śledziowa przekąska Eli
Etap 2