Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Ślimaczki francuskie z serem i rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam zrobienie tych ślimaczków. Ja nie mogłam się od nich oderwać.Ciasteczka są rewelacyjne - ich zapach podczas pieczenia jest nie do opisania! A do tego są bardzo łatwe :)

Ślimaczki francuskie z serem i rodzynkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ślimaczki francuskie z serem i rodzynkami

 

  • Składniki:

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g sera białego mielonego( taki jak na sernik)
  • 100 g rodzynek
  • 1 jajko
  • cukier

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki francuskie z serem i rodzynkami
Ciasto francuskie rozwinąć. Posmarować serkiem twarogowym. Posypać całość rodzynkami. Zawinąć w rulon. następnie pokroić w plastry. "Ślimaczki" trzeba układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Poźniej posmarować jajkiem i posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Ślimaczki francuskie z serem i rodzynkami
Etap 1 - smarowanie twarogiem ciasta francuskiego
Ślimaczki francuskie z serem i rodzynkami
Etap 2- posypanie rodzynkami serka i ciasta
Ślimaczki francuskie z serem i rodzynkami
Etap 3 - smarowanie jajkiem slimaczków z ciasta