IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Ślimaczki francuskie pikantne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Francuskie pikantne ciasteczka świetne do piwa i nie tylko

Ślimaczki francuskie pikantne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ślimaczki francuskie pikantne

 

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki francuskie pikantne
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na połówki. Każdą z nich w 2/3 smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy obficie przyprawami. Ciasto zwijamy zaczynając od strony posmarowanej przecierem, koniec rulonu lekko sklejamy poprzez ucisk. rulony kroimy na około 0,5 - 1 cm kawałki. Uwaga podczas krojenia ciasto się zgniata i ślimaczki są spłaszczone, ale podczas pieczenia wracają do prawidłowego kształtu. Rozkładamy na blaszce z papierem do pieczenia w znacznych odstępach od siebie. Pieczemy na złoty kolor około 20 minut. Podajemy po ostudzeniu, np. do piwa.Smacznego!
Ślimaczki francuskie pikantne
Każdą z połówek w 2/3 smarujemy przecierem i posypujemy obficie przyprawami.
Ślimaczki francuskie pikantne
Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od strony posmarowanej przecierem
Ślimaczki francuskie pikantne
rulony kroimy na około 0,5 - 1 cm kawałki

Tagi:

zioła ciasto