Sposób przygotowania:
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na dwie części.
Na cieście rozłożyć plasterki dowolnej szynki, plasterki sera, posypać prażoną cebulką.
Zawinąć wzdłuż w rulon. pokroić na kawałki około 2 cm.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ułożyć ślimaczki farszem ku górze, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, podawać na zimno.
Na cieście rozłożyć plasterki dowolnej szynki, plasterki sera, posypać prażoną cebulką.
Zawinąć wzdłuż w rulon. pokroić na kawałki około 2 cm.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ułożyć ślimaczki farszem ku górze, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, podawać na zimno.