Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Ślimaczki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ślimaczki z ciasta francuskiego to idealna i szybka w przygotowaniu przystawka do podawania na zimno

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Składniki:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

 

  • 1 opakowania ciasta francuskiego
  • 10 plasterków szynki
  • 10 plasterków sera
  • 5 łyżek prażonej cebulki
  • jajko

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na dwie części.

Na cieście rozłożyć plasterki dowolnej szynki, plasterki sera, posypać prażoną cebulką.

Zawinąć wzdłuż w rulon. pokroić na kawałki około 2 cm.

Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ułożyć ślimaczki farszem ku górze, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, podawać na zimno.