BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Ślimaczki z ciasta francuskiego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne ślimaczki zrobione z ciasta francuskiego z szynką i serem. Ślimaczki to smaczna, szybka i bardzo prosta przekąska którą zachwycą się goście.

Ślimaczki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie op,
  • szynka konserwowa plastry kilka szt,
  • ser żółty plastry kilka szt,
  • ketchup,

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dosyć mocno ketchupem. 

Następnie układamy plasterki szynki ( u mnie konserwowa) a na szynkę plastry sera żółtego. 

Ciasto zwijamy bardzo ciasno w rulon z dłuższej strony czyli po długości.

Zwinięte ciasto kroimy na około 1 cm. krążki które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor.



Ja piekłam trochę dłużej bo u mnie lubią mocniej przypieczone.
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie po rozwinieciu posmarować obficie ketchupem
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Następnie nałożyć plasterki szynki a na szynkę plasterki sera
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto zwinąć ciasno w rulon po długości
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Następnie pokroić w około 1 cm krążki,ułożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut na złoty kolor