Sposób przygotowania:
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dosyć mocno ketchupem.
Następnie układamy plasterki szynki ( u mnie konserwowa) a na szynkę plastry sera żółtego.
Ciasto zwijamy bardzo ciasno w rulon z dłuższej strony czyli po długości.
Zwinięte ciasto kroimy na około 1 cm. krążki które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor.
Ja piekłam trochę dłużej bo u mnie lubią mocniej przypieczone.
Następnie układamy plasterki szynki ( u mnie konserwowa) a na szynkę plastry sera żółtego.
Ciasto zwijamy bardzo ciasno w rulon z dłuższej strony czyli po długości.
Zwinięte ciasto kroimy na około 1 cm. krążki które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor.
Ja piekłam trochę dłużej bo u mnie lubią mocniej przypieczone.
gusia1000