Sposób przygotowania:
Makaron spatzle w sosie szpinakowym
Do dania wykorzystałam resztkę schabu pieczonego w rękawie do pieczywa. Schab pokrojony drobno z cebulką, kostką rosołową podsmażyć na oleju.
Obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do mięska. Podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu.
Dodać odmrożony szpinak, paprykę ostrą i podsmażać z 2 minuty. Następnie wlać wodę i gotować z 4 minuty. Na koniec wlać śmietanę i tylko zagotować. Zdjąć z ognia, do smaku posolić.
Makaron spaetzle ugotować do miękkości w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany wylać na durszlak, odcedzić dobrze i dodać do szpinaku. Wymieszać.
Obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do mięska. Podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu.
Dodać odmrożony szpinak, paprykę ostrą i podsmażać z 2 minuty. Następnie wlać wodę i gotować z 4 minuty. Na koniec wlać śmietanę i tylko zagotować. Zdjąć z ognia, do smaku posolić.
Makaron spaetzle ugotować do miękkości w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany wylać na durszlak, odcedzić dobrze i dodać do szpinaku. Wymieszać.