Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 504]

Ślimaczki z sałatką z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z tortilli szybko można wyczarować przekąski w sam raz na imprezowy stół. Farsz do tortilli może być dowolny - może go stanowić np. sałatka z tuńczyka.

Ślimaczki z sałatką z tuńczyka

Składniki:

Ślimaczki z sałatką z tuńczyka

 

  • 1 placek tortilli pszennej
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała puszka warzyw "mexico"- kukurydza, groszek, chili
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z sałatką z tuńczyka

ETAP 1:

Ślimaczki z sałatką z tuńczyka
Sałatka do nadziania tortilli - z tuńczyka i mieszanki warzyw mexico

Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy za pomocą widelca. Mieszankę warzyw odsączamy z zalewy, odciskamy z płynu, dodajemy do tuńczyka. Dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy. Na placek tortilli wykładamy sałatkę, Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy za pomocą widelca. Mieszankę warzyw odsączamy z zalewy, odciskamy z płynu, dodajemy do tuńczyka. Dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy.

ETAP 2:

Ślimaczki z sałatką z tuńczyka
Farsz wykładamy na tortillę, całość zwijamy

Na placek tortilli wykładamy sałatkę, rozsmarowujemy ją, po czym zwijamy ciasno tortillę. Przed podaniem tortillę kroimy na ślimaczki.