Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Ślimaczki z tortilli z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie ślimaczki z tuńczykiem i warzywami

Ślimaczki z tortilli z tuńczykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ślimaczki z tortilli z tuńczykiem

 

  • 8 małych placków tortilli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 puszki tuńczyka w oleju lub w zalewie własnej
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • sałata
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z tortilli z tuńczykiem
Sałatę dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, rozrywamy na mniejsze kawałki. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Pomidorki myjemy, kroimy w plasterki. Placki tortilli obsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Ciepłe smarujemy majonezem. Posypujemy sałatą oraz tuńczykiem. Układamy plasterki pomidora i posypujemy kukurydzą. Zwijamy ściśle ruloniki, które kroimy na 1,5- 2 cm kawałki. Przed podaniem możemy posypać odrobiną szczypiorku.
Ślimaczki z tortilli z tuńczykiem
Sałatę dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, rozrywamy na mniejsze kawałki. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Pomidorki myjemy, kroimy w plasterki. Placki tortilli obsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Ciepłe smarujemy majonezem.
Ślimaczki z tortilli z tuńczykiem
Posypujemy sałatą oraz tuńczykiem odsączonym z zalewy.
Ślimaczki z tortilli z tuńczykiem
Układamy plasterki pomidora i posypujemy kukurydzą.