marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Ślimaki z polędwicy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia dania

Ślimaki z polędwicy

Składniki:

Ślimaki z polędwicy

 

  • 4 grube kawałki wieprzowej polędwicy (a 200 g)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżka pasty z sardeli
  • curry, 3 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki koniaku lub brandy
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych

Sposób przygotowania:

Ślimaki z polędwicy
Na początku naszego kucharzenia należy polędwiczki przekroić wzdłuż na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i wymieszać z musztardą, pastą z sardeli i curry. Do tej pasty wcisnąć przez praskę czosnek. Stale mieszając, dodawać taką ilość koniaku, żeby powstała gładka masa. Całość doprawić pieprzem. Tak przygotowaną masą posmarować mięso. Mięso zwinąć w taki sposób, żeby powstały ślimaczki. Na każdy szpikulec nadziać po 4 kawałki mięsa posmarować je olejem i grillować ok. 10 min, stale je obracając. Mam nadzieje, że przepis przypadnie wam do gustu. Życzę Smacznego ; )