sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Ślimaki z serem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smaczne i bardzo szybkie przekąski.

Ślimaki z serem i szynką

Składniki:

Ślimaki z serem i szynką

 

  • składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • serek topiony śmietankowy
  • 20 dag szynki

Sposób przygotowania:

Ślimaki z serem i szynką
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy serkiem topionym. Na całość układamy plasterki szynki. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku i kroimy na plasterki o grubości 1 cm. Tak powstałe ślimaki układamy na blasze i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 25 minut. Smacznego

Tagi:

ciasto szynka