kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Śliwki do ciasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Ułożyć ciasno w słoikach, do każdego wsypać czubatą łyżkę cukru.

Śliwki do ciasta

Składniki:

Śliwki do ciasta

 

Sposób przygotowania:

Śliwki do ciasta
Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki.

Ułożyć ciasno w słoikach, do każdego wsypać czubatą łyżkę cukru.

Zakręcić i pasteryzować.

W podobny sposób można przygotować inne owoce, które później nadają się do wykorzystania do ciast, dekserów oraz lodów: brzoskwinie, wiśnie, truskawki, maliny, gruszki.

Tagi:

śliwki