Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Śliwki duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śliwki podawać do pieczonego mięsa.

Śliwki duszone

Składniki:

Śliwki duszone

 

  • 5 dag wędzonego boczku
  • 5 dag słoniny
  • 2 pory część biała
  • 40 dag śliwek węgierek
  • sól,pieprz
  • majeranek i tymianek

Sposób przygotowania:

Śliwki duszone
Pokroić w drobną kostkę słoninę i podsmażyć, po chwili dodać pokrojony boczek i razem smażyć, wyjąć skwarki. Pora pokroić w krążki i podsmażyć na tłuszczu. Śliwki wypastować i dodać do duszonych porów, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Dalej dusić pod przykryciem. Na końcu wsypać skwarki wymieszać z pozostałymi składnikami.

Tagi:

śliwki