paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Śliwki na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne deser mało kaloryczny na bazie jogurtu greckiego oraz musu z ugotowanych śliwek i gruszki doprawionych cynamonem.

Śliwki na gorąco Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śliwki na gorąco

 

  • jogurt grecki 250 ml
  • śliwki węgierki 15 sztuk
  • gruszka 1 sztuka
  • cukier waniliowy 16 g
  • cynamon 0,5 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Śliwki na gorąco
Śliwki opłukać i osuszyć, przekroić i wypestkować, pokroić na mniejsze części. Do gruszek dodać obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki gruszkę.

Do owoców wsypać do smaku cynamon oraz cukier waniliowy. Gotować aż do owoce będą się rozpadać. Zmiksować je blenderem na jednolity mus.

Do pucharków nałożyć warstwę gorącego musu a następnie jogurt, i tak do wypełnienia pucharków. Od razu podawać. 
Śliwki na gorąco
Do owoców wsypać do smaku cynamon oraz cukier waniliowy
Śliwki na gorąco
Gotować aż do owoce będą się rozpadać. Zmiksować je blenderem na jednolity mus.
Śliwki na gorąco
. Do pucharków nałożyć warstwę gorącego musu a następnie jogurt,
Śliwki na gorąco
Nakładać warstwy do wypełnienia pucharków. Od razu podawać.

Tagi:

deser owoce