nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Śliwki pod orzechową kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Śliwki pod kruszonką zamiast śliwkowego ciasta to świetna opcja na pyszny i szybki w przygotowaniu deser.

Śliwki pod orzechową kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śliwki pod orzechową kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Śliwki pod orzechową kruszonką
Śliwki umyć, osuszyć, pozbawić pestek i przepołowić. Naczynie do zapiekania wysmarować odrobiną masła. W naczyniu wysmarowanym masłem, na jego spodzie, ułożyć przygotowane śliwki brzuszkami do dołu naczynia. Śliwki posypać 2 łyżeczkami białego cukru oraz solidną dawką cynamonu. Przygotować kruszonkę i w tym celu połączyć razem, razem rozetrzeć mąkę, resztę białego cukru, masło i rozdrobnione nieco orzechy włoskie. Gotową kruszonką posypać śliwki ułożone w naczyniu po wierzchu. Śliwki posypane kruszonką zapiekać w piekarniku nagrzanym do 195 stopni przez około 30 minut.
Śliwki pod orzechową kruszonką
Umyte,osuszone i przepołowione śliwki bez pestek umieszczone w naczyniu do zapiekania z dodatkiem cukru i cynamonu.
Śliwki pod orzechową kruszonką
Masło,mąka,cukier i rozdrobnione orzechy czyli wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kruszonki.
Śliwki pod orzechową kruszonką
Zagnieciona kruszonka przygotowania przez połączenie razem orzechów z masłem,mąką i z cukrem.
Śliwki pod orzechową kruszonką
Ułożone w naczyniu śliwki posypane kruszonką po wierzchu tuż przed wstawieniem do piekarnika.

Tagi:

śliwki