Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Śliwki pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetna propozycja dla zabieganych, którzy uwielbiają słodkości. Owoce możemy zmieniać zależnie od pory roku lub tego co mamy w danym momencie pod ręką

Śliwki pod kruszonką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śliwki pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Śliwki pod kruszonką
Śliwki myjemy, suszymy i pestkujemy. Naczynie żaroodporne smarujemy warstwą masła i układamy przepołowione, wypestkowane śliwki. W misce mieszamy mąkę, cukier , proszek do pieczenia i cynamon, dodajemy masło i całość rozdzieramy w palcach aż powstanie nam konsystencja przypominająca grudki piachu. Tak przygotowana kruszonką posypujemy śliwki. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Śliwki pod kruszonką
Etap 1 Ciasto przed włożeniem do piekarnia
Śliwki pod kruszonką
Etap 2 Upieczone ciasto ze śliwkami i kruszonką

Tagi:

śliwki