Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Śliwki smażone w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Po upieczeniu można oprószyć cynamonem

Śliwki smażone w cieście

Składniki:

Śliwki smażone w cieście

 

  • 8 łyżek mąka,
  • 8 łyżek śmietanka,
  • 5 szt żółtka,
  • 3 łyżki cukier puder,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy,
  • 30 szt śliwki,
  • olej do smażenia,

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śliwki smażone w cieście
Do miski wlać śmietankę, dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, mąkę, zmiksować. W cieście zanurzać wypestkowane śliwki, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Osączać na papierowym ręczniku.

Tagi:

śliwki