cremebrule

cremebrule

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Slodkie jablka na parze

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne miekkie jabluszka

Slodkie jablka na parze

Składniki:

Slodkie jablka na parze

 

Sposób przygotowania:

Slodkie jablka na parze
Jablka umyj i odkroj strone z ogonkiem aby byla jak przykrywka, wydraz gniazdo nasienne z jablka i wloz w to miejsce pol lyzeczki miodu i przykryj. Nastaw jablka w naczyniu do gotowania na parze na ok 20-30 minut w zaleznosci od wielkosci jablek, inny sposob: poukladaj jablka w plytkim garnku, nalej 1-2cm wody na spod i gotuj na wolnym ogniu az jablka beda miekkie. W wersji dla dzieci mozna uzyc innego miodu lub zastapic miod cukrem lub syropem owocowym.