slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 648]

Słodkie kulki daktylowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne, małe i słodkie fit kuleczki. Zrobione ze słodkiego wegańskiego kremu daktylowego z dodatkiem mąki kokosowej oraz wiórek kokosowych. Gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego- taka zdrowa słodycz będzie w sam raz. Idealny deser.

Słodkie kulki daktylowo-kokosowe

Składniki:

Słodkie kulki daktylowo-kokosowe

 

  • 140 g kremu daktylowego
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Słodkie kulki daktylowo-kokosowe
Przekładamy krem daktylowy do miski. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i mąkę kokosową i mieszamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ( najlepiej w rękawiczkach albo dłonie lekko smarujemy olejem), obtaczamy w wiórkach kokosowych i odkładamy.

Gotowe kulki wkładamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Smacznego.

Tagi:

deser