Sposób przygotowania:
Śniadaniowe kulki
Sucharek na posypkę mielimy na pył i mieszamy z sezamem, przesypujemy na talerzyk.
Sucharki na kulki również mielimy na pył i przesypujemy do miseczki. Dosypujemy sezam i mleko w proszku i mieszamy. Następnie dodajemy miód i ricottę i mieszamy.
Zwilżamy dłonie wodą i wyrabiamy razem masę a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w posypce. Wkładamy kulki do lodówki aby stwardniały.
Podajemy ze świeżymi owocami.
Sucharki na kulki również mielimy na pył i przesypujemy do miseczki. Dosypujemy sezam i mleko w proszku i mieszamy. Następnie dodajemy miód i ricottę i mieszamy.
Zwilżamy dłonie wodą i wyrabiamy razem masę a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w posypce. Wkładamy kulki do lodówki aby stwardniały.
Podajemy ze świeżymi owocami.