Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszy manny z orzechamiETAP 1:
250ml zimnego mleka wlać do garnka. Wsypać cukier waniliowy i zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać kasze manną. Wlać ją na gotujące się mleko i gotować kaszę do zgęstnienia.
Foremkę kwadratową o wymiarach ok. 11x11cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć kawałki ciastek. Na to wylać połowę kaszy. Przełożyć znów ciastkami i wylać resztę kaszy. Na wierzch ułożyć 3 warstwę ciastek. Orzechy pokroić na kawałki.
Polewę przygotować według wskazówek na opakowaniu. 2 łyżki polewy przełożyć do orzechów i wymieszać. Jeśli jest bardzo gęste można dolać odrobinę mleka. Polewę wyłożyć na ciastko i wstawić do lodówki do stężenia na 2-3 godziny. Następnie wyjąć z pudełka i zdjąć folię.
Pokroić na kawałki.