Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Słodkie paluszki wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Słodkie paluszki wg Megg

Słodkie paluszki wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Słodkie paluszki wg Megg

 

 

  • czekolada mleczna na polewę
  • wiórka kokosowe do obsypania

Sposób przygotowania:

Słodkie paluszki wg Megg
Wszystkie składniki razem posikać nożem na stolnicy, a następnie zagnieść ciasto. Zrobione ciasto pokroić na kromki i z każdego kawałka rolować długie, wąskie wałeczki, które następnie podzielić na kilku centymetrowe odcinki. Paluszki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 st przez ok. 20 min. Po upieczeniu paluszki pozostawić do ostygnięcia. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i każdy paluszek zanurzać do połowy w czekoladzie a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych i odstawić do zastygnięcia. Smacznego!!!
Słodkie paluszki wg Megg
Słodkie paluszki wg Megg
Słodkie paluszki wg Megg
Słodkie paluszki wg Megg

Tagi:

czekolada