Sposób przygotowania:
Słodkie różyczki Gosi
Margarynę siekamy dodajemy cukier puder,cukier waniliowy ,zółtka i szczyptę soli ,zagnieść ciasto ,które nalezy schłodzić godzinę w lodówce.Schłodzone ciasto wałkujemy wycinamy kieliszkiem krązki o grubości 3-4 milimetry .Na 1 rulonik potrzebujemy 5 krążkow które układamy tak ze jeden zachodzi na drugi dociskając lekko złączenia albo złączenia mozna posmarować cienko białkiem.Jak mamy juz 5 krążków to zwijamy je w rulonik zaczynając zwijać z tej strony który krążek był pierwszy.Krązek przecinamy na pół i otrzymujemy 2 rózyczki które układamy na blasze wyłozonej papierem do pieczenia. Do woreczka foliowego musi być taka folia grubsza dajemy marmoladę do jednego rogu odcinamy nozyczkami lekko róg aby powstał mały otwór wyciskamy trochę marmolady na srodek kazdej rózyczki.2 blachy jednoczesnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150st termoobieg i pieczemy ciasteczka 20-25 minut na złoty kolor.Rózyczki mozna po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub tak jak my lubimy z czekoladą. POLECAM !!!
zewa
gosia56
DZIEKI .EWA.
GLAZTER2007
Bo
edytaha
gosia56
zewa
gosia56
Zobaczysz jak łatwo i szybko mozna je zrobić .
gusia1000