anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Słodkości z ciasta francuskiego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybki i bardzo smaczny deser.

Słodkości z ciasta francuskiego. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Słodkości z ciasta francuskiego.

 

  • 220 g ciasta francuskiego (1 opakowanie)
  • marmolada truskawkowa
  • 1 jajko
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Słodkości z ciasta francuskiego.
Ciasto francuskie należy rozwinąć, następnie nożem wykrawać kwadraciki. Na tak wycięty kwadracik kładziemy małą łyżeczkę marmolady truskawkowej, następnie brzegi ciasta składamy do środka w taki sposób, aby powstała sakiewka. Żółto należy oddzielić od białka, nam potrzebne będzie tylko białko. Następnie maczając w białku pędzelek smarujemy wierzch ciastek i posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Smacznego :)
Słodkości z ciasta francuskiego.
Na zdjęciu widać etap zawijania ciasta z nadzieniem w sakiewkę.
Słodkości z ciasta francuskiego.
Na zdjęciu zaprezentowane jest ciasto francuskie, przygotowane do wykrawania kwadratów.