Sposób przygotowania:
Słoneczne naleśniki z kiwi i czekoladą
Najpierw przygotowuję żółte naleśniki: W misce umieszczam mleko, jajka, mąkę, sól i kurkumę (lub żółty barwnik), dokładnie wszystko miksuję do otrzymania gładkiego, jednolitego ciasta. Nabieram łyżką wazową ciasto i smażę cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju do lekkiego zrumienienia. Osączam naleśniki na ręczniku papierowym.
Usmażone naleśniki polewam stopioną w kąpieli wodnej czekoladą lub polewą czekoladową. Składam na pół. Na wierzch wykładam pokrojone w kosteczkę i obrane kiwi. Dekoruję plasterkami kiwi i od razu podaję.
Usmażone naleśniki polewam stopioną w kąpieli wodnej czekoladą lub polewą czekoladową. Składam na pół. Na wierzch wykładam pokrojone w kosteczkę i obrane kiwi. Dekoruję plasterkami kiwi i od razu podaję.