Sposób przygotowania:
Słonecznikowe pesto z liści rzodkiewek
Liście rzodkiewek dokładnie myjemy i usuwamy zanieczyszczenia.
Odsączamy z wody i osuszamy na papierowym ręczniku.
Kroimy na drobno i przekładamy do kielicha blendera.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, dokładamy do liści rzodkiewek.
Dodajemy słonecznik, parmezan, olej, sok z cytryny i sól. Blendujemy na gładką masę.
Odsączamy z wody i osuszamy na papierowym ręczniku.
Kroimy na drobno i przekładamy do kielicha blendera.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, dokładamy do liści rzodkiewek.
Dodajemy słonecznik, parmezan, olej, sok z cytryny i sól. Blendujemy na gładką masę.
![Słonecznikowe pesto z liści rzodkiewek Słonecznikowe pesto z liści rzodkiewek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slonecznikowe-pesto-z-lisci-rzodkiewek-561264.jpg)
![Słonecznikowe pesto z liści rzodkiewek Słonecznikowe pesto z liści rzodkiewek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slonecznikowe-pesto-z-lisci-rzodkiewek-561267.jpg)
![Słonecznikowe pesto z liści rzodkiewek Słonecznikowe pesto z liści rzodkiewek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slonecznikowe-pesto-z-lisci-rzodkiewek-561268.jpg)
![Słonecznikowe pesto z liści rzodkiewek Słonecznikowe pesto z liści rzodkiewek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/slonecznikowe-pesto-z-lisci-rzodkiewek-561269.jpg)