Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i borówkamiPlacki naleśnikowe:
Jajko roztrzepać z wodą, mlekiem oraz szczyptą soli i następnie dokładnie połączyć z mąką i cukrem lub ksylitolem oraz z cukrem waniliowym.
Na końcu dodać olej lub roztopione masło i delikatnie rozprowadzić go/je za pomocą łyżki.
(Idealne ciasto na naleśniki powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę.)
Na uprzednio rozgrzaną patelnię rozprowadzić cienką warstwę ciasta.
Placki smażyć obustronnie.
Nadzienie:
Twaróg utrzeć z cukrem lub ksylitolem, cukrem waniliowym, śmietaną lub jogurtem oraz można również z żółtkiem.
Nadziewanie:
Na każdym z naleśników należy położyć po trochę nadzienia i ułożyć na nim borówki.
Placki zwinąć.
Obsmażanie:
NAdizane naleśniki obsmażyć na maśle.
Podanie:
Naleśnik podawać z ulubionymi dodatkami.