Sposób przygotowania:
Spaghetti z mięsem mielonym, papryką i groszkiem
Mięso należy obsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu oraz oprószyć solą z pieprzem.
Dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
Całość dokładnie wymieszać i dusić do miękkości papryki.
Po tym czasie wszystko połączyć z passatą/przecierem pomidorowym oraz groszkiem.
(Zamiast passaty/przecieru pomidorowego można użyć koncentratu pomidorowego i bulionu/wody, ewentualnie pomidorów w puszce.)
Danie posypać bazylią, papryką oraz resztą przypraw i dusić aż sos zgęstnieje.
Sos doprawić według smaku.
W międzyczasie ugotować makaron, który można wymieszać z sosem lub podać nim polany.
Dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
Całość dokładnie wymieszać i dusić do miękkości papryki.
Po tym czasie wszystko połączyć z passatą/przecierem pomidorowym oraz groszkiem.
(Zamiast passaty/przecieru pomidorowego można użyć koncentratu pomidorowego i bulionu/wody, ewentualnie pomidorów w puszce.)
Danie posypać bazylią, papryką oraz resztą przypraw i dusić aż sos zgęstnieje.
Sos doprawić według smaku.
W międzyczasie ugotować makaron, który można wymieszać z sosem lub podać nim polany.