Sposób przygotowania:
Smaczna sałatka obiadowa, lub na przekąs
Kukurydzę i ananasy odsączamy z zalewy.
Selera i jajka należy ugotować.
Selera ścieramy na tarce o grubych oczkach
. Jajka i ananasa kroimy w grubą kostkę, a szynkę w paski (ok. 2-cm), dodajemy kukurydzę
. Z oliwy, majonezu i musztardy robimy sos.
Wszystko mieszamy, na wierzch sypiemy posiekaną pietruszkę lub koperek.
Selera i jajka należy ugotować.
Selera ścieramy na tarce o grubych oczkach
. Jajka i ananasa kroimy w grubą kostkę, a szynkę w paski (ok. 2-cm), dodajemy kukurydzę
. Z oliwy, majonezu i musztardy robimy sos.
Wszystko mieszamy, na wierzch sypiemy posiekaną pietruszkę lub koperek.
msewka
dusia30